Home

Vanuit de liefde voor onze planeet en al zijn bewoners willen we ook in ons werk als arts deelnemen aan de transitie naar een duurzame maatschappij en onderdeel zijn van een grote regeneratiebeweging.

 

Mijn wel-zijn en het wel-zijn van de planeet en haar bewoners zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

 

Mijn gezondheid kan niet los gezien worden van jouw gezondheid en van de gezondheid van onze leefomgeving. 

 

Dus is het ook aan ons als arts om deze bredere kijk op gezondheid mee te nemen in ons dagelijks werk.

 

VOORDEEL: Als we ruimer kijken, hebben we ook meer toegangswegen naar gezondheid, meer oplossingen, meer kans op genezing. Door de ziekten bij hun wortel aan te pakken is er minder nood aan symptoomonderdrukking en minder behoefte aan medicatie en eventueel ook aan heelkundige ingrepen. Het herstelt onze verantwoordelijkheid en onze zingeving. Het herstelt de verbinding met onszelf, elkaar en de omgeving. Het herstelt levensvreugde en vitaliteit. Het streeft om een bijdrage te leveren aan de genezing, maar ook het behoud van onze soort 🙂

 

 

 

 

 

 

 

WAT IS TRANSITIE?

Een koerswijziging naar een nieuw paradigma, een nieuwe manier van samenleven die gezond is voor iedereen:


1/ Bewustzijn van globale crisis:
een op hol geslagen productiemachine waar wij onderdeel van zijn geworden, ook als arts (mechanisch mensbeeld en wereldbeeld).

2/ Bewustzijn van wie we zijn: 
Wij zijn één geheel.
Wij zijn ecologie, wij zijn natuur, kleine afhankelijke onderdeeltjes in ons eco-systeem (ruimte). Wij zijn onlosmakelijke schakels tussen vorige en volgende generaties (tijd). Wij zijn continu in beweging.


3/ Fundamenteel willen veranderen:" business as usal" is geen optie meer (een economie van groei op een eindige planeet is oorzaak van gigantisch destructieproces), kiezen voor leven.

4/ Samenwerken aan onze gezondheid.